Hummus på sojabönor

22.06.2017

Sojabönor innehåller mycket omättat fett, mineraler och vitaminer. De är rika på mättande protein och fibrer. Kolhydrater som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre.

Hummusen kan du avnjuta på sallad, istället för kalla såser till t ex fisk, grillade grönsaker, kött, på brödet istället för smör m.m. Baljväxter lever i symbios med bakterier som berikar jorden med kväve. Som sagt, gott för dig, gott för vår natur!

Ingredienser

Du behöver:

  • 1 påse sojabönor, 500 g
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 nypa salt
  • Stor knippe gräslök
  • 1 krm vitpeppar samt lika mycket svartpeppar
  • Tahini om så önskas (denna är utan och blev jättegod)

Instruktioner

1.
Sätt sojabönorna i blöt ca 10-15 timmar, 

2.
Koka bönorna ilättsaltat vatten tills de blir mjuka, ca 1-1,5 h.  Låt bönorna kallna i kastrull efter kokning. 

3.
Häll alla ingredienser i en stor bunke och mixa dem. Jag använde stavmixer, går lika bra i hushållsassistent.

4.
Avsmaka, häll upp i fina burkar och njut. Går bra att frysa

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång